Zaterdag 29 maart is het Earth Hour. Een symbolische actie waarbij WWF (World Wide Fund for Nature) wereldwijd mensen oproept om gedurende één uur de lichten te doven.

Het basisprincipe blijft ook dit jaar hetzelfde: doof de lichten tussen 20.30 en 21.30 uur om zo een signaal te geven dat de strijd tegen de klimaatverandering nog lang niet gestreden is.

Dit jaar roept WWF iedereen ook op om het op 29 maart extra gezellig te maken en een feestje te bouwen voor de planeet: low impact style natuurlijk!  

Een intiem etentje met vrienden, een huiskamerconcert met bevriende muzikanten, een sfeervolle avond met akoestische muziek in het jeugdhuis, een vertelfestival in de bibliotheek…  alles is mogelijk, als het maar niet te veel energie (letterlijk dan) vraagt.

Bestel gratis het Earth Hour Feestpakket op www.wwf.be/earthhour met heel wat tips om een feestje te organiseren met weinig impact op het klimaat en een spel om tijdens Earth Hour te spelen.

Wie zijn feest registreert op www.wwf.be/earthhour maakt bovendien kans om één van de 40 muziekoptredens te winnen om je feest op te vrolijken.