Shuffle the Future

We bevinden ons in het jaar 2040 en de mensheid is erin geslaagd een duurzame samenleving tot stand te brengen, waarin klimaatverandering en schaarste zoveel mogelijk de kop ingedrukt zijn. Dit is de start van de nieuwe research game Shuffle the Future.

Zo begint het scenario... Zal het er in 2040 inderdaad zo uitzien? Misschien, maar het is zeker geen voorspelling. Het is wel een mogelijke duurzame toekomst, maar verder louter een context voor het online spel ‘Shuffle the Future’, waarin jongeren met elkaar in interactie kunnen gaan met ideeën hoe zij via hun dagelijks handelen in 2040 deze duurzame maatschappij in stand kunnen houden.

BEN JE TUSSEN 18 EN 26 JAAR? DOE MEE!

De plaatsen in het spel zijn onbeperkt en we hebben zoveel mogelijk spelers nodig. Wil je je steentje bijdragen aan een duurzame maatschappij, registreer je dan via www.shufflethefuture.be en maak een profiel aan van wie jij zal zijn in een duurzaam 2040!

Het spel werd ontwikkeld door kenniscentrum Applied Futures Research van de Erasmushogeschool Brussel in samenwerking met Greenpeace.

Speel het spel

Lees meer over het onderzoek